Προτάσεις

Αντιρατσιστική συναυλία αλληλεγγύης για την στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, με τη συμμετοχή δεκάδων τραγουδιστών, ηθοποιών και ερμηνευτών, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου από την Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή.

Τι μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί στον εξτρεμισμό; Φταίει η κοινωνία; Φταίει το σχολείο ή η οικογένεια; Μπορεί ένας έφηβος να βρει τις απαντήσεις που αναζητά στη Βίβλο; Ζούμε σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών; Η θεατρική παράσταση «Μάρτυρας» του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ, υπό τη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λάσκαρη, και η θεατρική ομάδα PROVA T.O. θέτουν με άμεσο τρόπο ερωτήματα που δεν τολμά να θέσει σε πρώτο πλάνο η ελληνική κοινωνία. Επηρεασμένος από την 11η Σεπτεμβρίου, ο συγγραφέας παρουσιάζει από τη δική του σκοπιά το στοιχείο της τρομοκρατίας και τις διάφορες εκφάνσεις του. Κρύβονται οι τρομοκράτες μονάχα στην Ανατολή; Θέτει με ξεκάθαρο τρόπο το ερώτημα: «Εσύ που θα έφτανες για αυτά που πιστεύεις;».

Είναι η ιστορία της Μαρίας που είναι έγκυος και κάνει απεργία γέννας.

Ο διαχρονικός ήρωας του Σαίξπηρ αναρωτιέται πάνω στην ύπαρξη σε μια σκηνική σύνθεση όπου ο Αιμ. Χειλάκης ερμηνεύει όλους του ρόλους.

Πίσω από μια αραχνοΰφαντη αυλαία κινούνται λυγερές φιγούρες που χορεύουν, που παιχνιδίζουν, που χαριεντίζονται αναμεταξύ τους.

Η ερωτική αφύπνιση ενός μελαγχολικού 40χρονου γιατρού στη θερινή Αντίπαρο των ηλιοκαμένων ηδονών μετατρέπεται σε σκοτεινή εμμονή

Τελευταία ευκαιρία για τους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς.

Ένα νεαρό αγόρι, ο Κάφκα Ταμούρα, το σκάει από το σπίτι του για να ξεφύγει από την εκπλήρωση μιας τραγικής οιδιπόδειας προφητείας

Η στήλη σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψει πρώτη, τις αλλαγές που προωθούνται, στα ελληνικά λεξικά, λόγω των αλλαγών που έχουν προηγηθεί στην ελληνική πραγματικότητα. Ξεκινάμε με αποσπάσματα από το γράμμα Ε και σύντομα θα ακολουθήσουν συνταρακτικές αποκαλύψεις και για άλλα γράμματα.

Δημοσκόπηση

Είστε έτοιμοι για το 4ο μνημόνιο;

Έχω ξυριστεί - 30.3%
Κάνω λέιζερ - 14.7%
Είμαι σπανός - 7.4%
Μου αρέσει η τρίχα - 47.4%

Ελληνοφρένεια
Μας ακούτε κάθε μέρα 1 με 2 το μεσημέρι στον Real FM 97.8 (107.1 Θεσσαλονίκη).
Μας βλέπετε κάθε Τρίτη στις 23:00 στην τηλεόραση του Alpha.