Μουσαφίρηδες

Κρατάω τρία σημεία της ερώτησης κριτική επιτροπή, τηλεοπτικό reality show «νέων ταλέντων» και επ' αμοιβή. Απάντηση καλύτερα πρεζάκιας που έλεγε και ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης! Ποιος σου δίνει, αναρωτιέμαι, το δικαίωμα να παίζεις με τη ζωή και τα όνειρα νέων παιδιών και μάλιστα επί πληρωμή; Ποιος άραγε;

Τα σκάνδαλα αυτών που υποτίθεται ότι «είχαν καθαρά χέρια», «δεν έφαγαν», «έδωσαν ψωμάκι στο λαό» και άλλα τέτοια ανέκδοτα.

Ο Τάσος Αναστασίου σχολιάζει την εκδικητική απόρριψη της αίτησης για άδεια που υπέβαλε ο Σάββας Ξηρός.

Πολιτισμό δίδαξε 29χρονος από τη Μυτιλήνη, σε μετανάστη εργαζόμενο από το Μπαγκλαντές, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, επειδή ο δεύτερος του ζήτησε να μη σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ΑμεΑ σε πάρκινγκ.

Φυσικά και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Φυσικά και πρέπει να την αποδίδουμε εμείς οι αδικημένοι, βάση των δικών μας αξιών και των δικών μας ιεραρχήσεων για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Βάση των συμφερόντων που έχουμε ως καταπιεσμένοι απέναντι στην εξουσία είτε της πατριαρχίας είτε του κεφαλαίου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το σύστημα απονομής δικαιοσύνης που πρέπει να οργανώσουμε οι από τα κάτω, τουλάχιστον ας μην είναι χειρότερο από της πατριαρχίας και του κεφαλαίου.

Η Γαλλική και Ευρωπαική «Δημοκρατία» συνεχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους...

Το  παρακάτω κείμενο γράφτηκε από τη συντακτική ομάδα του Smassing Culture με αφορμή το άρθρο του geekcultura.com με τίτλο «Πολιτικά ορθό, ποιοτικά για κλάματα».  Με το κείμενο αυτό, ο αρθρογράφος (Centinel?) παρουσιάζει μία πολύ γνώριμη επιχειρηματολογία από την alt-right των ΗΠΑ. Θεωρεί την πολιτική ορθότητα παράγοντα που υποβαθμίζει την αξία των έργων της μαζικής κουλτούρας, καθώς οι Social Justice Warriors περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης των δημιουργών και τους επιβάλλουν κάποια «αδιάφορα και άκυρα στοιχεία» που υποβαθμίζουν τη «μοναδικότητα των χαρακτήρων».

Στην εμπλουτισμένη Νέα Έκδοση του βιβλίου

  • παρουσιάζονται τα αποκαλυπτικά, τόσο για τον χαρακτήρα όσο και για τις αιτίες της κρίσης, στοιχεία της παγκόσμιας οικονομίας, όπως έχουν διαμορφωθεί δέκα χρόνια μετά την εκδήλωσή της
  • καταγράφεται η ελληνική τραγωδία όπως εξελίχτηκε και συνεχίζεται σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο οχτώ χρόνια μετά την επιβολή των Μνημονίων και εφτά χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου
  • παρατίθενται τα πολιτικά δεδομένα της πορείας της χώρας μετά τις εκλογές του 2015 με το πέρασμα της μνημονιακής σκυτάλης από τον παλιό δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στον νεοδικομματισμό με βασικό του φορέα, πλέον, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να είσαι πολύ κυνικός για να μη συγκινηθείς από την πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη

Δημοσκόπηση

Είστε έτοιμοι για το 4ο μνημόνιο;

Έχω ξυριστεί - 30.3%
Κάνω λέιζερ - 14.7%
Είμαι σπανός - 7.4%
Μου αρέσει η τρίχα - 47.4%

Ελληνοφρένεια
Μας ακούτε κάθε μέρα 1 με 2 το μεσημέρι στον Real FM 97.8 (107.1 Θεσσαλονίκη).

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies
Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ Αποδέχομαι