Ηλίας Παναγιωτίδης

Πηγή: Newreport

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με τους απεργούς της Coca Cola, οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό για τα επτά κλειστά εργοστάσια και τις περισσότερες από 2.500 απολύσεις της πολυεθνικής.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, έλαβε χώρα ένα παράξενο συμβάν έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μεταξύ απεργών της πολυεθνικής και της αστυνομίας και αντρών σεκιούριτι, έξω από την πύλη του εκθεσιακού φορέα επί της οδού Λεωφόρου Στρατού.

Οι απεργοί βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, όπως πράττουν εδώ και πολλά χρόνια, για να μοιράσουν τα μπαλόνια του μποϊκοτάζ (σ.σ. κόκκινα, κίτρινα και μπλε), με το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στην coca cola», φορώντας μπλούζες του μποϊκοτάζ.

Ενώ τα μπαλόνια μοιράζονταν κανονικά προς τους περαστικούς, κάποιοι απλοί πολίτες μαζί με τα παιδιά τους που έπαιρναν τα μπαλόνια, ήθελαν να επισκεφθούν τους χώρους της ΔΕΘ. Εκεί όπως βρήκαν την άρνηση αρχικά αντρών ιδιωτικής σεκιούριτι και εν συνεχεία της ίδιας της αστυνομίας, όπου τους απαγόρευαν να περάσουν μαζί με τα μπαλόνια εκτός της ΔΕΘ.

Αυτό το αντιλήφθηκαν οι απεργοί και ζήτησαν τον λόγο, ενώ απεργός πήρε ένα μπαλόνι, έκοψε κανονικά εισιτήριο για να μπει μέσα στους χώρους της ΔΕΘ, αλλά η αστυνομία τού απαγόρευσε την είσοδο!

«Εδώ είναι ιδιωτικός χώρος και απαγορεύονται τα μπαλόνια. Και που σας αφήνουμε απ’ έξω να διαδηλώνετε με αυτό τον τρόπο, να είσαστε ικανοποιημένοι» ήταν η ατάκα αστυνομικού, όπως μάς μεταφέρθηκε από τους απεργούς.

Στη συνέχεια αστυνομικός είπε με στόμφο στους απεργούς: «Είναι το περίπτερο της coca cola μέσα στην έκθεση και αυτό που κάνετε με τα μπαλόνια, είναι δυσφήμιση!».

Αλήθεια, ποιος έδωσε την εντολή στους αστυνομικούς να υπερασπιστούν την coca cola;

Με ποιο σκεπτικό η αστυνομία μπαίνει ως «ασπίδα» της πολυεθνικής;

Γιατί ενδιαφέρεται η αστυνομία για τη «δυσφήμιση της coca cola»;

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με μαρτυρίες, υψηλόβαθμο στέλεχος της coca cola, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν από απόσταση…

Να τονίσουμε ότι και την περασμένη χρονιά, που η coca cola δεν ήταν χορηγός της ΔΕΘ, ούτε είχε περίπτερο εντός της έκθεσης, η αστυνομία και οι σεκιουριτάδες, πάλι απαγόρευαν μπαλόνια να περάσουν εντός των χώρων της ΔΕΘ, ένα συμβάν που είχε καταγράψει το σάιτ μας.