Χρήστος Αβραμίδης με πληροφορίες από AJ+, New York Post, The Root

Στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ένας λευκός άντρας κάλεσε την αστυνομία ενάντια σε έναν συμπαίκτη του που είναι μαύρος, επειδή του έκανε φάουλ στο γυμναστήριο που έπαιζαν μπάσκετ. Ακόμα και οι αστυνομικοί που δεν φημίζονται για τα αντιρατσιστικά τους αισθήματα, έδειξαν εμφανώς μπερδεμένοι, με τον αστυνομικό να δηλώνει ότι είναι η πρώτη φορά που τον καλούν για φάουλ στο μπάσκετ. Ενώ στη συνέχεια όταν τον ρώτησαν για ποιον λόγο πηγαίνει, απάντησε πως δεν πάει για το φάουλ, αλλά επειδή άκουσε ότι υπήρχε καυγάς.

Τελικά η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό ως προσβολή, ενώ κανείς από τους δύο αθλητές δεν κατέθεσε τελικά μήνυση. Ένας μάρτυρας με το όνομα Aaron ανέφερε ότι «πλέον οι λευκοί φέρνουν την αστυνομία για το οτιδήποτε». Το συμβάν επιβεβαίωσε και η διεύθυνση του γυμναστηρίου.

Φυσικά το θέμα με hashtag #FlagrantFreddy πήρε τη θέση που του αξίζει στον γαλαξία των viral θεμάτων, με περισσότερα από 34.000 retweet σε 48 ώρες.

Μπορεί, ήδη, επί Μπαράκ Ομπάμα οι ΗΠΑ να σημείωναν ρεκόρ στους αριθμούς κρατικών δολοφονιών απέναντι σε μαύρους πολίτες, αλλά και στην στην εποχή Τραμπ δείχνουν να έχουν περάσει τον ρατσισμό…σε άλλο επίπεδο.