Από το 1950 έως και το 2017, στην κορυφή του παγκόσμιου εμπορίου όπλων βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς είναι η χώρα που εξάγει τα περισσότερα όπλα προς τον υπόλοιπο πλανήτη. Που καταλήγουν όμως αυτά τα όπλα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 650 δισ. δολάρια;

 opla

Πηγή: ThePressProject

Το βίντεο που δημοσίευσε ο επιστημονικός αναλυτής, Γουίλ Γκέρι, που συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με τα Ηνωμένα Έθνη, απεικονίζει τις εξαγωγές όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1950, έτος από το οποίο παρέχει στοιχεία το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI), έως και το 2017.
 



 
Αξίζει να σημειωθεί πως, αναφορικά με τη δεκαετία 2007-2016 και σύμφωνα με τα στοιχεία της SIPRI που επεξεργάστηκε ο ιστότοπος statista.com, στην κορυφή των εισαγωγών όπλων από τις ΗΠΑ βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, ακολουθεί η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην λίστα με τους 15 κορυφαίους εισαγωγείς αμερικανικών όπλων, περιλαμβάνονται ακόμα το Ιράκ, η Τουρκία, το Πακιστάν και το Ισραήλ.
 
Infographic: The USA΄s Biggest Arms Export Partners | Statista  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της SIPRI, οι εξαγωγές όπλων από το 1950 έως το 2017 για τις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 673 δισ. δολ. Ακολουθεί η Ρωσία με 588 δισ. δολ., και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο με 140 δισ. δολ..

Infographic: The World΄s Biggest Postwar Arms Exporters | Statista